Navigáció

Brexit Adjustment Reserve 2022

A kedvezményezett neve: Virgo Systems Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Online tartalomszolgáltató szektort támogató Tartalom Management Rendszer fejlesztése

A projekt azonosítószáma: BAR-1.1.1-22-2022-00015

A fejlesztés tárgya, célja: A projekt célja, a Virgo Systems Informatikai Korlátolt Felelősségü Társaság részére támogatás biztosítása azon negatív gazdasági hatások ellensúlyozására, amelyek az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történt kilépése nyomán szenvedett el. 

A szerződött támogatás összege: 166 800 000 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása: 

A cél, hogy egy olyan nagyterheltséget bíró, komplex funkcionalitással rendelkező CMS (Tartalom Management Rendszer) megoldást hozzunk létre a nemzetközi online tartalomszolgáltatói szektor számára, mely a fenti markáns piaci változásokat követve az amúgy is elvárt alap funkciók mellett integrált lehetőségként kínálja a PAYWALL üzleti szemléletből fakadó komplex bevételi forrásokat támogató modulokat is.

Fenti cél elérése esetén a létrejövő CMS termék egy olyan nemzetközi szinten is unikális és üzleti innovációt tartalmazó CMS megoldássá válik, mely mind a nagy globális tartalomszolgáltatók, mind pedig a kisebb-közepes online média vállalkozások számára nyújt szabadon paraméterezhető és egyedi igényeket is kielégítő platformot, mely a PAYWALL modellt már rendszer szinten és integrált módon tartalmaz.

A projekt során létrejövő szoftvertermék nem pusztán egy jelenlegi tudásunkra és elvárás rendszerünkre épülő megoldás kell legyen, hanem már az architektúra tervezés szakaszában figyelembe kell vegyük a rendszer fenntarthatósága és üzemeltetése szempontjából előremutató, a technológia trendeknek megfelelő, de már évek óta bizonyított megoldások alkalmazását. A projekt megvalósítása során a Virgo Systems Kft. egyes kiemelt technológiai csoportjainak (backend és frontend technológiák és framework-ök, adatvezérelt működés, automatizált és Unit tesztelés, UX/UI kutatási módszertanok és modellező eszközök, DevOps technológiák, Cloud megoldások, stb.) tisztában kell lenniük a rendszer működésével, annak alaprendszereivel és ezeket önállóan továbbfejleszteniük, illetve a hardver, hálózat és az alkalmazás szintjén is tudniuk kell üzemeltetni és supportálni, hiszen ez a felhalmozott speciális technológiai és funkcionális ismeret szükséges a rendszer nemzetközi szinten történő értékesítéséhez. A projekt végére a rendszerrel együtt a kollégák tudása is folyamatosan a modern alkalmazott technológiák irányába fejlődik majd, lehetővé téve a projekten történő tanulást és ezzel egy időben történő tudás megszerzését.

Online tartalomszolgáltató szektort támogató Tartalom Management Rendszer megvalósítása projekt az ütemtervnek megfelelően halad és 2022-ben az alábbi modulok, funkciók készültek el:

  • Multi domain működés
  • Többnyelvű működés
  • Multimédiás tartalmak modul
  • SEO modul
  • Szerkesztőségi dobozok modul
  • Cikk modul
  • Felhasználókezelés
  • Előfizetések kezelése

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.01.31.

BAR 21 BAR 22