fbpx

Navigáció

ANDA Present Group

A nemzetközi Anda Present Group jelenleg 32 országban gyárt és árul egyedi reklámajándékokat. Webshopjuk megújítására rugalmas és egyedi igényeik megvalósítását támogató e-commerce keretrendszert kerestek.

2018-
 • #multiportal
 • #multinational
 • #b2b
 • #e-commerce
 • #webshop
 • #b2c
Anda Present Group
Virgo esettanulmányok - Anda Present projekt

Az 1995-ben indult Anda Present Group több mint 100 szakemberrel gyárt egyedi, emblémázott reklámajándékokat és szolgálja ki ügyfeleit 32 országban. Webshopjuk megújítására rugalmas, testreszabható és egyedi igények megvalósítását maximálisan támogató e-commerce keretrendszert kerestek.

A projekt egyik izgalmas kihívása volt, hogy a szokásos e-kereskedelmi megoldásoktól gyökeresen eltérő logisztikai és gyártási folyamatokhoz kellett igazítanunk a webshop által kínált ügyfélutakat. Emellett a háttérben 12 portállal, eltérő tartalommal, ár- és ügyfélkezeléssel szolgálják ki a különböző országokból és partnerektől érkező vásárlókat.

B2B és B2C hibrid webshop 

A vállalatokat és egyéni vásárlókat egyaránt kiszolgáló, azaz B2B és B2C szolgáltatásokat egyaránt nyújtó portál a megszokott funkciók mellett a vállalati ügyfelek és viszonteladók számára nyújtott kényelmi és üzleti funkciók egész sorát vonultatja fel. 

Az egyik ilyen kifejezetten B2B üzleti megoldás az online emblémázási folyamat, amely során testre szabható a kiválasztott termék az ügyfél által feltöltött logóval. Az így létrehozott látványterv egyből gyártásba kerülhet, gyorsítva az ügyfelek kiszolgálását.

 

További B2B funkciók:

 • készletinformációk tervezett beérkezési dátumokkal az időzített megrendelésekhez
 • naprakész termék, készlet és ár információk viszonteladók részére xml feed formátumban
 • ERP-ből érkező e-számlák megjelenítése
 • ajánlatkészítés, ajánlat elfogadása esetén az ajánlat tartalmának kosárba küldése
 • ERP ügyfél zárolás kezelése és értesítések a webes felületen

Egyedi viszonteladói támogatás: white label webshop generátor

A viszonteladói partnerek értékesítét segíti a COOL-SHOP, a Virgo saját fejlesztésű webshop generátora. 

A COOL-SHOP segítségével a viszonteladó egy adminisztrátori felületen alakíthatja ki saját webshopját, amelyen az Anda Present termékeit továbbértékesíti. A white label webshopot részlegesen testreszabhatja, többek között a saját márkáját támogató design elemekkel, egyedi termékkörrel és árszabással. Webshop funkciók nélkül, testreszabható online árkatalógusként is használható.

Termékvariánsok hatalmas választéka és komplex felülettervező modul

Az adminisztrációs felület lehetőséget kínál a terméktörzs gyors betöltésére, importálására, illetve kezeli a rengeteg termékek széles választéka révén adódó számos variáns lehetőségét.

Az Anda Present webshopjának további különlegessége, hogy egyedileg fejlesztett, komplex felülettervező modul segítségével teszi lehetővé az ajándék- és reklámtárgyak egyedivé alakítását az ügyfél által beállított paraméterek alapján. 

A látványterv elkészítése mellett az árkalkulációt is kínál, emellett kapcsolódik hozzá a látványtervet készítő és elfogadó/visszautasító rendszer, ami jelentősen leegyszerűsíti és meggyorsítja a grafikus csapat és a ügyfél közötti kommunikációt.

 

Technológia

Az implementációt az alábbi technológiai alapokon végeztük el:

.

 • PHP Symfony Framework
 • Bootstrap
 • MySQL
 • Apache Lucene
 • Node.js
 • Angular

Új vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetése

A fejlesztés megkezdésével egy időben zajlott a vállalatirányítási rendszer verzió váltása is. A meglévő Microsoft Navision ERP rendszer, a Virgo Corbis által is támogatott a Business Central verzióra került frissítésre.

A vállalatirányítási rendszerhez való kapcsolódás során kulcsfontosságú feladat volt a projekt ütemezése és a feladatok rendszeres újrapriorizálása. Erre jó megoldást nyújtott az agilis módszertan, melynek segítségével rugalmasan tudjuk kezelni és bevonni a projektbe a közös munka során felmerülő új ügyféligényeket.

Gaál Tamás
A projekt egyik legnagyobb kihívása volt a 3 rendszer (ERP, webshop, gyártástámogatás) összekapcsolás és folyamatos kommunikációjának kialakítása. A projekt nagyon sok tapasztalatot és tanulságot szolgáltatott, hiszen meg kellett ismernünk az iparág sajátosságait. A felmerülő problémákra, igényekre az ügyfél és fejlesztő csapat közösen keresett és talált megoldást. A legizgalmasabb rész a projektnek az online emblémázási (web to print) folyamat kialakítása volt.
Gaál Tamás

E-commerce manager, ANDA Present Group
a Virgo fejlesztő csapat korábbi Product Ownere