fbpx

Navigáció

KárWeb

A webes portál személygépjármű biztosító társaságoknak készült, hogy egy-egy káreseményt követően átláthatóvá váljanak az egyes szerviz szolgáltatások közötti különbségek és megkönnyítse a választást a különböző szolgáltatók között.

2015
  • #apache lucene
  • #mysql
  • #php
Virgo esettanulmányok - Kárweb projekt

A KárWeb portált 2015-ben indította útjára a Virgo Systems. A honlap személygépjármű biztosító társaságoknak készült, akik káreseményt követően licitteret hozhatnak létre a szervízek között. A portál célja, hogy a biztosító társaságok számára transzparensé váljanak az egyes szervízek szolgáltatásai közötti különbségek. Ugyanakkor a piac árazási mechanizmusainak érvényesülésével hozzájárul a biztosítási díjak csökkenéséhez és a jobb informáltsághoz.

Fejlesztőink számára legfontosabb szempont egy olyan portál fejlesztése volt, mely a javítóműhelyek számára növeli hatékonyságukat a szabad kapacitás jobb kihasználásával. Ugyanakkor fejlesztőinknek sikerült egy olyan weboldalt létrehozni melynek segítségével a biztosítók optimalizálhatják a költségeket.

Technológia

Az implementációt az alábbi technológiai alapokon végeztük el:

  • PHP Symphony
  • MySQL
  • Apache Lucene

 

Fontosabb kihívások

A KárWeb által kitűzött elsődleges cél, hogy a kárrendezés összes szereplőjének érdekeit összehangolva, optimalizálja a gépjárművek javítási folyamatait.

 

Szakmai ötlet átültetése az IT nyelvezetére

Együttműködésünk mintapéldaként szolgált az információs aszimmetria hatékony kezelésére. Ugyanis megrendelőnk szakmai, míg mi IT oldalról közelítettük meg a kihívásokat. A projekt folyamán szintézisben tanultunk egymástól. Ebben óriási szerepet töltött be a vállalatunk által alkalmazott agilis működés, melynek keretén belül, olyan terméket sikerült lefejleszteni, ami mind megrendelői, mind felhasználói oldalról megelégedést eredményezett.

 

Az algoritmusok új generációja

A döntési folyamatban a vállalt javítási ár csak egy a számos értékelési szempont közül. A legjobb ajánlat kiválasztását egy algoritmus végzi, amely nemcsak gyors, de garantálja az objektív elbírálást is. Az ügyfél ingyenesen, előzetes kötelezettség nélkül kérheti a közvetítő szolgáltatást, és csak a legjobb ajánlat részletes megismerése után dönt annak elfogadásáról vagy elutasításáról.

 

Forradalmi technológiák alkalmazása

A KárWeb fejlesztése alatt vállalatunk a piac legújabb technológiáinak szinergiáit alkalmazta, mellyel olyan funkcionális és dizájnbeli újítások kerültek implementálásra, melyeket a következő projektek alkalmával is sikeresen alkalmaztunk ügyfeleink legnagyobb megelégedésére.

 

Agilis projektmenedzsment

Szolgáltatott termékeink sikeres fejlesztésének kulcsa a vállalat alapfilozófiáját is átható agilis működés. Ennek lényegi eleme, hogy a partnerünkkel közösen működve építjük termékeinket. Ezzel szolgáltatva állandó és a lehető legmagasabb Virgo minőséget.