Navigáció

KárWeb

A webes portál személygépjármű biztosító társaságoknak készült, hogy egy-egy káreseményt követően átláthatóvá váljanak az egyes szerviz szolgáltatások közötti különbségek és megkönnyítse a választást a különböző szolgáltatók között.

2015
  • #apache lucene
  • #mysql
  • #php
Virgo esettanulmányok - Kárweb projekt

A KárWeb portált 2015-ben indította útjára a Virgo Systems. A honlap személygépjármű biztosító társaságoknak készült, amelyek a káreseményt követően licitteret hozhatnak létre a különböző szervizek között. A portál célja, hogy a biztosító társaságok számára transzparenssé váljanak az egyes szervizek szolgáltatásai közötti különbségek. Ugyanakkor a piac árazási mechanizmusainak érvényesülésével hozzájárul a biztosítási díjak csökkenéséhez és a jobb informáltsághoz.

Fejlesztőink számára legfontosabb szempont egy olyan portál fejlesztése volt, mely a javítóműhelyek hatékonyságát növeli a szabad kapacitásaik jobb kihasználásával. Ugyanakkor fejlesztőinknek sikerült egy olyan weboldalt létrehozni, melynek segítségével a biztosítók is optimalizálhatják a költségeket.

Technológia

Az implementációt az alábbi technológiai alapokon végeztük el:

  • PHP Symphony
  • MySQL
  • Apache Lucene

 

Fontosabb kihívások

A KárWeb által kitűzött elsődleges cél, hogy a kárrendezés összes szereplőjének érdekeit összehangolva optimalizálja a gépjárművek javítási folyamatait.

 

Szakmai ötlet átültetése az IT nyelvezetére

Együttműködésünk mintaként szolgált az információs aszimmetria hatékony kezelésére. Ugyanis míg megrendelőnk szakmai, addig mi IT oldalról közelítettük meg a kihívásokat. A projekt folyamán sokat tanultunk egymástól. Ebben óriási szerepet töltött be a vállalatunk által alkalmazott agilis működés, melynek köszönhetően olyan terméket sikerült lefejleszteni, amellyel mind a megrendelői, mind felhasználói oldal elégedett lett.

 

Az algoritmusok új generációja

A döntési folyamatban a vállalt javítási ár csak egy a számos értékelési szempont közül. A legjobb ajánlat kiválasztását egy algoritmus végzi, amely nemcsak gyors, de garantálja az objektív elbírálást is. Az ügyfél ingyenesen, előzetes kötelezettség nélkül kérheti a közvetítő szolgáltatást, és csak a legjobb ajánlat részletes megismerése után dönt annak elfogadásáról vagy elutasításáról.

BAR 21 BAR 22